Bábovka dvou barev i chutí

Bábovka dvou barev i chutí

250 g krupicového cukru
4 vejce
200 ml oleje
250 ml vlažného mléka
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Trochu citronové kůry
1 lžíci rumu

Bábovka dvou barev i chutí – celá

Dále:
2 lžíce kakaa
5 lžic mletých vlašských ořechů
5 lžic kávy (uvařené silné a vychlazené)

Nejprve vyšleháme vejce s krupicovým cukrem do světlé pěny. Přidáme olej a vyšleháme. Přidáme ostatní suroviny a šleháme už jen na nižší otáčky. Z těsta odebereme asi 2/3 a do menší části přidáme kakao, ořechy, kávu a vyšleháme. Větší formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Naléváme střídavě světlé a tmavé těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C 50-60 minut.

Poznámka: těsto si odebírám do většího mikrotenového sáčku – neušpiním si další nádobí a po ustřežení rohu se těsto do formy lépe dávkuje.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Bábovka dvou barev i chutí

Andrea P.

Ostatní bábovky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.