Kuřecí prsa s bazalkou a česnekem

Kuřecí prsa s bazalkou a česnekem

Kuřecí prsa s bazalkou a česnekem

Kuřecí prsa s bazalkou a česnekem

Kuřecí prsa s bazalkou a česnekem


4-5 ks kuřecích prsou
Marináda:
olivový olej (přibližně 80 ml)
hrstka čerstvé bazalky- listy
5-6 stroužků česneku- podle chuti
2 lžíce kečupu
sůl

Omytá a osušena kuřecí prsa nařízneme, aby na vrchní části bylo několik zářezů.
Do ručního mixéru dáme olej, bazalku, česnek, sůl, kečup a hrubě rozsekáme.
Marinádou potřeme kuřecí prsa a necháme uležet několik hodin.

Na pánev si nalijeme trochu oleje a maso opékáme z obou stran. Pak pánev uzavřeme poklicí, zmírníme oheň a ještě několik minut dopékáme (bez podlévání) po obou stranách, aby maso nebylo uvnitř syrové. Můžete i vložit na několik minut do trouby.
Jako příloha jsou dobré pečené brambory.

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/chicken-breast-with-basil-and-garlic/

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Kuřecí prsa s bazalkou a česnekem

Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.