Sněhová moka roláda

 Sněhová moka roláda


Sněhová moka roláda

5 bílků
160 g cukru krupice
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička vinného octa

250 g smetany ke šlehání
2 lžičky instantni kávy
1 ztužovač šlehačky
čokoláda na polití rolády

Bílky ušleháme dotuha, pak zašleháme cukr. Škrob a ocet lehce zamícháme, ať je hmota stále nadýchaná. Těsto rozetřeme na celý plech vyloženým pečicím papírem a pečeme při 150°C cca 20 minut dozlatova. Po upečení necháme 3 minuty zchladnout, pak překlopíme na čistý pečící papír a původní opatrně stáhneme. Necháme vychladnout.
Smetanu s instantní kávou krátce povaříme a necháme dobře vychladnout. Do smetany s kávou nasypeme ztužovač šlehačky a vyšleháme dotuha. Rozetřeme do středu sněhového těsta a okraje přehneme. Povrch pokapeme rozehřátou čokoládou.

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Sněhová moka roláda

Recipe in English for our international fans: MOCA ROLL

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.