5 vajec
200 g cukru krupice
150 g čokolády min 50%
150 g másla
150 g hladké mouky
½ prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
30 ml višňového likéru
višňový likér na pokapání korpusu
Náplň: 600 ml smetany 33%,
2 ztužovače šlehačky, 2 vanilkové cukry = vyšleháme
…a dále 1 velký višňový kompot
Nejprve si rozehřejeme máslo a ve vodní lázni čokoládu a obojí necháme vychladit.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny (asi 5 minut). Přimícháme čokoládu, máslo a vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, likér a vyšleháme. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 24cm, kterou předem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Pečeme na 170°C asi 40 minut. Necháme řádně vychladit – klidně do druhého dne. Poté korpus 2x prořízneme, každý pokapeme višňovým likérem, potřeme šlehačkou, naskládáme okapané vypeckované višně a necháme v lednici hodinu vychladit.
poznámka: višňový likér musí být sladký – ne „višňovice“
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Schwarzwaldský dort
Andrea P.