250 g tresky (bílé mořské ryby)
2 jablka
svazek čerstvého kopru
80 g másla
100 ml mléka
2 lžíce mouky
citrónová šťáva
sůl, pepř
Do hrnce si nalijeme vodu, osolíme ji, vložíme 3 snítka kopru a přivedeme k varu. Po chvilce vložíme rybu a povaříme cca 10 minut. Rybu vyndáme a necháme ji vychladnout.
V pánvičce rozpustíme 30 g másla, přidáme mouku a za stálého míchání přilijeme mléko a trochu osolíme. Mícháme, až vznikne bešamel. Přendáme do mističky a necháme vychladnout.
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičku, zbylý kopr nasekáme najemno.
V míse si vyšleháme zbylé máslo s bešamelem (použila jsem ruční mixér), přisypeme jablka, kopr, promícháme, vložíme rybu, okořeníme, solí, pepřem, citronovou šťávou a jemně zamícháme.
Necháme odležet a vychladnout v lednici.
Přeji dobrou chuť! ..Reny
Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/fish-spread-with-apples/
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Rybí pomazánka s jablky