500 g mletého hovězího masa
200 g tvarohu
1 rohlík -trochu mléka
1 cibuli
1 vejce
3 lžíce hladké mouky
sůl, pepř, mletá červená paprika
svazek petrželky
Rohlík nakrájíme na kolečka a namočíme v mléce.
Do velké mísy dáme mleté maso, na drobno nakrájenou cibuli, tvaroh, vejce, sůl, pepř, papriku, nasekanou petrželku. Rohlík rozmělníme vidličkou a přidáme s moukou do masové směsi a vše důkladně promícháme.
Ruce si namáčíme do studené vody a z hmoty tvarujeme menší karbanátky, které opékáme po obou stranách na oleji.
(Můj tip, karbanátky jsem ještě poskládala do zapékacího pekáčku, podlila trochou vody
a ještě dala na cca 15 minut do trouby, pustí šťávu s kterou jsem na talíři podlila karbanátky i brambory)
Přeji dobrou chuť! ..Reny
Recipe in English for our international fans:https://reny-cookbook.com/recipe/beef-patties-with-farmer-cheese/
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Karbanátky s tvarohem