Polévka s řepou a hlívou ústřičnou

Polévka s řepou a hlívou ústřičnou

1 větší cibuli
80 – 100 ml oleje
lžíci mleté červené papriky
300 g hlívy ústřičné
2 mrkve
2 červené řepy
½ kg brambor
3 stroužky česneku
Sůl, čerstvě mletý pepř
Lžičku mletého kmínu, lžíci sušené majoránky, 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Polévka s řepou a hlívou ústřičnou – druhý den

Do hrnce nalijeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme. Mezitím si nakrájíme na malé kousky hlívu, přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, přidáme kmín, zamícháme a na mírném ohni pod poklicí podusíme asi 15 minut. Mezitím si očistíme a nahrubo nastrouháme mrkev a červenou řepu. Podušenou hlívu posypeme mletou červenou paprikou, přidáme mrkev, řepu, promícháme, podlijeme vroucí vodou (asi 1 a ½ l) a vaříme. Mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory, očistíme a prolisujeme česnek a přidáme do polévky. Když jsou brambory měkké, dochutíme majoránkou, petrželkou, případně osolíme, promícháme a už nevaříme.

poznámka: protože se nemusí zahušťovat, tak je vlastně bezlepková 😉

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Polévka s řepou a hlívou ústřičnou

Andrea P.

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 2]