Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí paštika z kuřecích jater

800 g kuřecích jater
100 g másla
50 ml slunečnicového oleje
200 g cibule
2 lžičky soli
¼ lžičky čerstvě mletého pepře
1 lžičku mletého koriandru
1 lžičku sušeného tymiánu
200 ml smetany 33%

Do hlubší pánve nalijeme olej, přidáme máslo a necháme rozpustit. Pak přidáme najemno nakrájenou cibuli a až začne chytat zlatou barvu (jen malinko – nesmí zhnědnout!), tak přidáme očištěná a nakrájená játra. Játra zprudka orestujeme, přidáme sůl, koření, promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme 20-30 minut. Když jsou játra měkká, vše dáme do mixéru, přilijeme smetanu a rozmixujeme na jemnou kašičku. Formu vyložíme potravinovou folií, nalijeme paštiku, zabalíme do folie a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout.
Podávala jsem s „brusinkami“ z rybízu 😉

Poznámka: pokud mixér nezvládne rozmixovat dohladka, doporučuji propasírovat přes síto, aby paštika byla jemná

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Domácí paštika z kuřecích jater

Andrea P.

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 3.6]