600 g listového těsta
300 g mletého masa
2 cibule
1 a půl hrníčku rýže
1 hrníček mraženého hrášku
2 lžíce piniových oříšků a nebo mandlových
koření- půl lžičky kurkumy, vegetu, staročeské kořeni
olej, kmín
1 syrové vejce na potření
Rýži uvaříme s hráškem s kurkumou a s vegetou.
Na pánvi osmahneme na jemno cibili na oleji, přidáme mleté maso, okořeníme staročeským koření a dusíme do měkka. Nakonec k masu přidáme rýži s hráškem a
piniové oříšky, které jsme předem osmahli dozlatova. Směs necháme trochu vychladnout pak ji rozprostřeme rovnoměrně na celý plech a rozdělíme na 12 dílů.
Listové těsto si rozdělíme na 12 ks a rozválíme na čtverce asi 15×15 cm. Do kompotové misky vysypané moukou vložíme čtverec těsta, tak aby jeho konce
přesahovali misku. Pak vložíme 1 díl rýžové náplně z plechu a zabalíme. Pak misku vyklopíme na plech s pečicím papírem. Bochánky potřeme rozšlehaným
vejcem, posypeme kmínem a nebo seminkama a dáme péct ve vyhřáté troubě při 180°C cca 15 -20 minut dozlatova. Je možno vylepšit do náplně dát i nastrouhaný
sýr.
Přeji dobrou chuť! ..Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Rizoto v těstíčku
Recipe in English for our international fans: RISOTTO PUFFS