Krůtí guláš – dýňový guláš

Dýňový krůtí guláš

Dýňový krůtí guláš

500 g krůtích prsou (okořenit solí, pepřem, koření na kuře)
600 g očištěné dýně na kostky
2 ks brambor
1 pórek
1 cibuli
2 lžíce másla Ghí
2 velké mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 kořen petržele
1 konzerva římského hrachu (bez nálevu)- můžete přidat hrášek, bílé fazolky atd.
vývar
1 rajče
1 hrníček rajčatového pyré
3-4 stroužky prolisovaného česneku
koření- sůl, pepř, bazalka, majoránka, kmín

V hrnci na másle Ghí osmahneme okořeněné krůtí maso na kostky ze všech stran, po chvilce přidáme na jemno nakrájenou cibuli, pórek na proužky a restujeme.
Za nějaký čas přidáme na kostičky brambory, řapíkatý celer, mrkev, kořen petržele, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme na drobno nakrájené rajče, dýni, propláchnutý římský hrách, vlijeme rajčatové pyré a zamícháme. Okořeníme bylinkami, česnekem a povaříme, až bude vše měkké.
Podáváme s pečivem a nebo s rýží.

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Dýňový krůtí guláš

Recipe in English for our international fans: PUMPKIN TURKEY SAUCE

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 4]
Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.