Švestkové buchty

Švestkové buchty

Švestkové buchty

700 g polohrubé mouky
30 g droždí
½ lžičky soli
100 g krupicového cukru
100 g rozpuštěného másla
1 vanilkový cukr
3 žloutky
1 lžíci rumu
3 lžíce bílého jogurtu
250 ml mléka

Švestkové buchty - postup

Švestkové buchty – postup

Dále: švestky, kostkový cukr
50 g másla na potření
Moučkový cukr na posypání

Mouku, cukr, vanilkový cukr a sůl promícháme, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme chvilku vykynout. Přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě vykynout. Těsto rozdělíme napůl, z každé části vyválíme plát a rozkrájíme na kostky (měla jsem velké švestky, tak jsem nakrájela na 12 kostek). Do těsta zabalíme půlku švestky a místo švestky vložíme malý kousek kostkového cukru. Buchty naskládáme na dva plechy s pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut vykynout. Před vložením do trouby potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme na 160°C 20-30 minut – podle velikosti buchet. Po upečení pocukrujeme.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Švestkové buchty

Andrea P.