Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

250 g měkkého tvarohu
4 vejce
250 g rozpuštěného másla
200 g cukru krystalu
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička vanilkové esence
2 lžíce kakaa
špetka soli
4 lžíce mléka.
Do velké mísy dáme žloutky s cukrem, vyšleháme do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo, vanilkovou esenci. Po částech tvaroh a mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli. Větší část těsta vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy, do zbytku zamícháme lžíci kakaa rozmíchanou ve dvouch lžících mléka, polovinu nalít opět do formy, do zbytku opět přimíchat jednu lžíci kakaa rozmíchanou ve dvouch lžících mléka a nalít opět do formy. (Tmavá těsta rozetřeme přes vrstvu světlého a spirálovými tahy vidličkou těsta zlehka promícháme tak, aby vznikl mramorový vzor). Bábovku přikryjeme alobalem a pečeme cca 1 hodinu na 160 stupňů. Pak odkryjeme píchneme do ní špejlí a jestli není dopečená necháme už odkrytou bábovku dopéct.

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Tvarohová bábovka

Chci jiný recept s bábovkou? na naší bábovkové stránce.

Recipe in English for our international fans: CHEESE BUNDT CAKE

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.