Bábovka s perníkovo-jablečnou náplní

Bábovka s perníkovo-jablečnou náplní

Bábovka s perníkovo-jablečnou náplní

350 g polohrubé mouky
60 g hladké mouky
30 g droždí
50 g cukru
špetka soli
150 ml vlažného mléka
1 vejce
50 g másla
kůra z jednoho citronu

Náplň:
100 g rumových perníčků
100 g rozpuštěného másla
3 jablka
1 lžíce kakaa

Z droždí, lžičky cukru a trošky mléka připravíme kvásek a necháme vzejít. Mouky prosijeme, nasypeme cukr, špetku soli, kvásek, vejce, rozpuštěné máslo a mléko
a vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém místě.
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. Oloupaná jablka a perník nastrouháme na hrubém struhadle. Přimícháme kakao, rozpuštěné máslo a zamícháme. Plát potřeme
náplní, stočíme do rolády a vložíme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Necháme chvilku kynout a pak upečeme ve vyhřáté troubě při 160°C přibližně hodinu.

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Bábovka s perníkovo-jablečnou náplní

Jiné bábovkové recepty

Recipe in English for our international fans: BUNDT CAKE WITH GINGER-BREAD-APPLE FILLING

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.