Marlenka

Marlenka

Marlenka

Těsto:
250 g másla
250 g cukru krupice
3 lžíce medu
100 ml mléka
3 vejce
400 g hladké mouky
2 zarovnané lžičky jedlé sody
Na dokončení 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů a pikao (tubu zahuštěného čokoládového mléka)

Marlenka v celku

Marlenka celá

Do většího hrnce (aby se to pak lépe míchalo) dáme mléko, máslo, cukr, med a zahříváme do rozpuštěné cukru a medu. Odstavíme a necháme téměř vychladnout. Pak za stálého míchání měchačkou přidáme vejce a na závěr mouku smíchanou se sodou. Vznikne polotekuté těsto, které rozdělíme na 4 plechy s pečícím papírem. Rozetřeme a dáme péct na 180°C asi na 8-10 minut. Ihned po vyndání nožem okrájíme – zarovnáme okraje (odkrájené okraje se necháme – po vychlazení rozdrobíme a posypeme hotové řezy) a necháme vychladnout. Jednotlivé pláty těsta promažeme krémem. Krémem potřeme vrch i boky, posypeme drobečky z okrajů, ořechy a pocákáme pikaem.
Řezy jsou ihned měkké, ale je lepší je nechat pár hodit v chladu odpočinout.

Krém:
2 změklá másla
1 salko
500 ml mléka + Zlatý klas + vanilkový cukr = uvaříme pudink a necháme vychladit
(pokud nemáte Zlatý klas, dá se použít vanilkový pudink, ale méně mléka!)

Máslo vyšleháme, přimícháme salko a postupně zašleháme vychlazený pudink

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Marlenka

Andrea P.