Vepřová plec pečená se zeleninou na víně

Vepřová plec pečená se zeleninou a na víně

Vepřová plec pečená se zeleninou na víně

1,5 kg vepřové plece
500 g mrkve
300 g řapíkatého celeru
3 stroužky česneku
3 větvičky tymiánu
3 větvičky saturejky
slunečnicový olej
sůl
¼ l červeného vína
¼ l vývaru
Dále: povidla, sůl, čerstvě mletý pepř

Vepřová plec pečená se zeleninou a na víně 2

Vepřová plec pečená se zeleninou na víně 2

Na pánev dáme trochu oleje, přidáme na silnější plátky nakrájený česnek, očištěnou a nakrájenou zeleninu, orestujeme a přendáme do pekáče. Pánev už jen pokapeme olejem a opečeme maso v celku (větší kus masa můžeme rozdělit napůl) ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso dáme do pekáče na zeleninu, osolíme, podlijeme vínem a vývarem a pečeme přikryté zvolna na 180-200 °C 2 hodiny.
Upečené maso vyndáme a propasírujeme přes síto zpět do pánve. Podle potřeby zředíme vodou a přidáme dle chuti 1-3 lžíce povidel, osolíme a opepříme.
Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem nebo noky

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřová plec pečená se zeleninou na víně

Andrea P.

Inspirováno pořadem: Pečeme podle hvězd