4 -5 plátků hovězího libového masa
2 lžíce oleje
1 cibule
6 čerstvých žampionů nebo zavařených bez nálevu
sůl, pepř
(1 masox)
1 lžíce solamylu
(tuto omáčku můžete zjemnit šlehačkou a nebo zakysanou smetanou )
Postup :
Hovězí plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
V hrnci na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme okořeněné hovězí plátky a prudce opečeme z obou stran. Podlijeme je teplou vodou, (přidáme masox) a na plátky očištěné čerstvé žampiony. Dusíme do měkka. Na konec si dáme do misky trochu studené vody, přidáme solamyl a důkladně zamícháme a tím zahustíme omáčku. (Do solamylu můžete přidat trochu šlehačky a nebo zakysané smetany).
Jako příloha se hodí rýže, brambory, brambory na loupačku.
Přeji dobrou chuť! ..Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Roštěná se žampionovou omáčkou
Recipe in English for our international fans: BEEF WITH MUSHROOM SAUCE