Čokoládovo-kávové lanýže

200 g kvalitní hořké čokolády 70%

lanýže

lanýže

200 ml hrneček kávy (rozpustné, či překapané)
1 sáček čokoládového pudinku
3 PL třtinového cukru
250 g Mascarpone
25 ks cukrářských piškotů

100 g čokolády nalámeme a zalijeme uvařenou kávou. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Piškoty rozdrobíme najemno, např. pomocí sáčku a válečku. Nebo můžeme piškoty dát do mixéru a pomalu drobit.
Pak se všechny ingredience smíchají a vytváříme kuličky.
Ty se pak dají na 15 min do lednice ztuhnout. Mezitím si připravíme druhých 100 g čokolády, kterou rozpustíme a kuličky v ní namáčíme.
Můžeme sypat třeba kokosem, namletými pistáciemi, oříšky a nebo necháme bez posypu. Dáme vychladit a podáváme.

Nechte si chutnat, Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: čokoládovo-kávové lanýže

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Markéta Sýkorová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.