200 g kvalitní hořké čokolády 70%
200 ml hrneček kávy (rozpustné, či překapané)
1 sáček čokoládového pudinku
3 PL třtinového cukru
250 g Mascarpone
25 ks cukrářských piškotů
100 g čokolády nalámeme a zalijeme uvařenou kávou. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Piškoty rozdrobíme najemno, např. pomocí sáčku a válečku. Nebo můžeme piškoty dát do mixéru a pomalu drobit.
Pak se všechny ingredience smíchají a vytváříme kuličky.
Ty se pak dají na 15 min do lednice ztuhnout. Mezitím si připravíme druhých 100 g čokolády, kterou rozpustíme a kuličky v ní namáčíme.
Můžeme sypat třeba kokosem, namletými pistáciemi, oříšky a nebo necháme bez posypu. Dáme vychladit a podáváme.
Nechte si chutnat, Markéta
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: čokoládovo-kávové lanýže