Zeleninovo-houbové čatní

Zeleninovo-houbové čatní

Zeleninovo-houbové čatní

1 a ½ kg hub (dala jsem hřiby, klouzky, masáky, lišky, ryzce)
1 kg zralých rajčat
½ kg bílé papriky
½ kg červené papriky
800 g cibule
800 g cukety
200 g kečupu
2 chilli papričky
150 ml oleje

Zeleninovo-houbové čatní 2

Zeleninovo-houbové čatní 2

Nálev:
200 ml vody
400 ml octa
10 kuliček pepře
10 kuliček nového koření
10 hřebíčků
5 bobkových listů
2 lžíce hořčičného semínka
300 g cukru
80 g soli
-vaříme asi 20 minut

Houby očistíme a nakrájíme a povaříme 15 minut ve slané vodě. Pak houby přes síto scedíme a propláchneme studenou vodou. Rajčata nakrájíme a podusíme a vlastní šťávě (použila jsem hrnec od hub, abych si ušetřila nádobí 😉 ) Ve větším hrnci na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájené papriky a chilli papričky, cuketu, kečup, okapané houby a sítko rovnou použijeme na propasírování rajčat a přecezení nálevu. Vše promícháme a dusíme asi 30 minut.
Poté naplníme do čistých sklenic, uzavřeme víčkem a sterilujeme (zavaříme)

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Zeleninovo-houbové čatní

Andrea P.

Pěstujete vlastní zeleninu? podívejte se na Pěstík

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 3.3]