Sedlácká pánev

Sedlácká pánev

Sedlácká pánev

Podle receptu „sedlácká bída“, ale toto jídlo si zaslouží honosnější název…

Rozpis na 2 větší pánve, misky nebo menší pekáček:
½ kg brambor
½ kg kysaného zelí
¼ kg moravské uzené krkovice
100 g špeku
200 g těstovin
2 cibule
Olej
Sůl, čerstvě mletý pepř, kmín celý
Čerstvé bylinky: petrželovou a celerovou nať, libeček, majoránka atd.

Abych si ušetřila čas i nádobí, postupovala jsem takto: nejprve jsem si v hrnci na oleji zpěnila nakrájenou cibuli, když začala chytat hnědou barvu, přidala jsem kysané zelí, osolila, opepřila, přidala celý kmín a dusila téměř doměkka. Mezitím jsem si v jiném hrnci uvařila maso (pokud je tepelně opracované, vařit se nemusí). Maso jsem si odložila na talíř, hrnec jsem trochu opláchla vodou a uvařila v něm těstoviny a po scezení těstovin jsem v něm uvařila i nakrájené brambory – vše jsem si dávala po uvaření do pekáčku, aby se mi to lépe promíchávalo. Dobu varu těstovin jsem využila a na pánvi nasucho opekla najemno nakrájený špek. I s vyškvařeným tukem jsem přidala k ostatnímu do pekáče a vše, i s jemně nasekanými bylinkami promíchala, dala do zapékacích pánví (misek) a asi 20 minut pekla v troubě na 200°C

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Sedlácká pánev

Andrea P.