Kuře na smetaně

Kuře na smetaně

Kuře na smetaně

Kuře
Mrkev a petržel
Cibuli
Sůl, červená paprika (koření), pepř
Slunečnicový olej
Smetanu + hladkou mouku na zahuštění

Na oleji si trochu osmažíme cibuli, přidáme červenou papriku, kuře a trochu opečeme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme (já kvůli dětem pepř nedávám), přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev a petržel (pokud nemám čerstvou, tak přidám mraženou směs na svíčkovou) a pak už dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme a obereme z kostí. Omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Nakonec omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme a můžeme omáčku ještě přelít přes síto, aby byla opravdu jemná. Do omáčky dáme maso obrané z kostí a můžeme podávat nejlépe s houskovým knedlíkem, ale hodí se i těstoviny.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kuře na smetaně

Andrea P.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.