Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

250 g polohrubé mouky
1 vanilkový pudinkový prášek
½ prášku do pečiva
½ vanilkového cukru
150 g moučkového cukru
½ másla (125 g)
150 ml mléka
2 vejce
500 g jahod
Na posypání: ½ vanilkového cukru + 2 lžíce krupicového cukru

Jahodová bublanina před upečením

Jahodová bublanina před upečením

V míse mícháme suché suroviny: mouku, pudinkový prášek, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr. Ve větší odměrce vyšleháme mléko, vejce, rozpuštěné a vychlazené máslo a pak nalijeme k sypké směsi a vyšleháme. Těsto nalijeme do vyššího plechu, který si předem vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Na těsto naskládáme nakrájené jahody a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20-30 minut. Ihned po upečení posypeme krupicovým a vanilkový cukrem. Porcujeme až po úplném vychlazení.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jahodová bublanina

Andrea P.

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.