200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
50 g krupicového cukru
½ l vlažného mléka
2 vejce
½ kostky droždí (20 g)
½ balíčku vanilkového cukru
špetku soli
trochu strouhané citronové kůry
Nejprve v míse smícháme rozdrobené droždí + 1 lžíci cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny a vymícháme hladké lívancové těsto, které necháme půl hodiny nakynout.
Pánev potřeme olejem a malou naběračkou tvoříme lívanečky, nebo použijeme lívanečník. Smažíme z obou stran.
Hotové lívanečky jsem posypala moučkovým cukrem a „Staročeským sypáním“ – směsí koření se třtinovým cukrem.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Babiččiny kynuté lívance
Andrea P.
Lívance ostatní recepty: https://varime-doma.cz/livance/