50 g másla (použila jsem Ghí)
250 g domácího tvarohu
podle chuti strouhaný křen
bylinkové naťě – petrželka, pažitka
Himalájská sůl, pepř
trochu smetany na zjemnění
Našleháme změklé máslo s tvarohem. Osolíme a opepříme, vmícháme čerstvě nastrouhaný křen a hrst nasekaných zelených bylinek. Zjemníme smetanou.
Domácí tvaroh z podmáslí a nebo z kefíru
Nalijeme do zapékacího pekáčku podmáslí a dáme do vyhřáté trouby při 120°C pomaloučku péct na 1 1/2 hod. Až trochu vychladne přes plátýnko scedíme a vyždímáme co nejvíce syrovátka na tvrdý tvaroh a méně na tvaroh měkký.
Přeji dobrou chuť! ..Reny
Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/homemade-cheese-spread-with-horseradish-and-herbs/
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Domácí tvarohová pomazánka s křenem a bylinkami