1 lilek
čerstvé bylinky- svazek koriandru, svazek petržele, pár natí zelené cibulky, celerovou nať
hrst nasekaných vlašských ořechů
2 stroužky česneku
koření- pepř, sůl, půl lžičky sladké papriky
1 granátové jablko
olivový olej
Postup:
Z lilku oškrábeme slupku a nakrájíme ho na cca 0,5 cm plátky, posolíme a necháme vypotit 30 min na ubrousku. Do pánve nalijeme olivový olej a lilek z
obou stran opečeme dozlatova. Odložíme stranou. Do stejně pánve nasypeme najemno nasekané bylinky –zeleninu (koriandr, petržel, celerovou nať, zelenou cibulku) a krátce osmahneme. Okořeníme solí, pepřem, paprikou, prolisovaným česnekem a
přimícháme nasekané vlašské ořechy. Chvilku restujeme. Lilek nakrájíme na malé kostičky a přidáme do směsi bylinky. Nakonec vmícháme zrnka granátového jablka.
Podáváme s pečivem.
Přeji dobrou chuť! ..Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Pochoutka z lilku
Recipe in English for our international fans:TASTY EGGPLANT