Krůtí na smetaně

1 kg krůtího prsa                                                                                                             DSC_5226
4 střední mrkve
1/3 celeru (většího)
1 střední cibule
3 bobkové listy
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
tymián
ocet
máslo

Zelenina se nakrájí, dá na dno zapékací mísy a posype se tymiánem.
Maso osolíme a též se posype tymiánem. Na takto připravené maso se nakape ocet (cca 2 lžíce) a polije se rozpuštěným máslem ( 0,5 cm plátek). Přiklopí se a nechá se přes noc naložené.
Pečeme přikryté na 220°C cca 1h a pak odkryjeme a pečeme zhruba půl hodiny.
Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a zeleninu zalijeme, vaříme. Já jsem zeleninu rozmixovala, můžeme pasírovat. Když je třeba, zahustíme zátřepkou (studená voda a hladká mouka). Mouku povaříme minimálně 10min a poté se zalije sladkou smetanou. Nechá se projít varem, odstavíme z horké plotny a dochutíme solí, cukrem a octem.

Přeji vám dobrou chuť, Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Krůtí na smetaně