6 plátků hovězího masa (nebo 6 plátků krkovice)
1 cibuli
4 – 5 stroužků česneku
1/2 kg brambor
1 sklenka leča ( nebo 2 papriky a 2 rajčata)
trochu vývaru a nebo vodu
sůl, pepř, koření- rozmarýn nebo tymián
olej
Postup:
Plátky masa naklepeme, okořeníme a zprudka opečeme na oleji z obou stran.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zapékací pekáč vymažeme olejem, naklademe do něj plátky brambor, osolíme, posypeme rozmarýnem a položíme na ně maso. Na maso dáme na proužky nakrájenou cibuli, česnek a polijeme lečem.
Podlijeme vývarem, přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby. Přibližně pečeme jednu hodinu. Ke konci alobal vyndáme a ještě tak 15 minut dopečeme.
Přeji dobrou chuť! ..Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Hovězí pečené na bramborech