půl hrníčku divoké rýže
1 cibuli
1 hrníček mrkve
3/4 hrníčku celerového natě
5 stroužků česneku
3 kuřecí prsa
pepř, italskou směs- koření, 2 bobkové listy
kuřecí vývar, vodu (2 bujóny)
5 lžic másla
přibližně 100 ml hladké mouky (na jíšku)
2 hříčky mléka
sůl, pepř
Postup:
Do tlakového hrnce (papiňáku), nasypeme propláchnutou rýži, nakrájenou cibuli, na kostičky mrkev, na kousky celer, vložíme prolisovaný česnek a okořeníme. Podlijeme vývarem a vodou a vše promícháme. Uzavřeme a necháme vařit cca 40 minut. Po uvaření vyndáme maso a bobkové listy. Maso nakrájíme na kousíčky.
Připravíme si jíšku. Rozpustíme si máslo, nasypeme mouku a umícháme kaši, podlijeme mlékem a umícháme jíšku dohladka. Vlijeme do polévky a vše důkladně promícháme. Vrátíme kuřecí maso do polévky, chvilku povaříme a na konec polévku dochutíme solí a pepřem.
Přeji dobrou chuť! ..Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Krémová kuřecí polévka s divokou rýží
Recipe in English for our international fans: CREAMY CHICKEN WILD RICE SOUP