Maďarská kukuřičná polévka

Maďarská kukuřičná polévka

Maďarská kukuřičná polévka

3 papriky (žlutá, zelená, oranžová)..podle vašeho výběru
1 cibule
žampiony (přibližně 8-10 ks)
2 lžíce másla
2 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
1 rajčatové purée
1 lžíce mouky
půl sáčku mražené kukuřice
vodu nebo vývar (místo vývaru můžete dát 1 bujón)
půl lžičky mleté papriky, sůl, pepř
bazalku
na ozdobení zakysanou smetanu

Postup:
V hrnci zpěníme cibulku na kostičky, přidáme očištěné a nakrájené na plátky žampiony a chvilku dusíme. Po chvilce přidáme na kostičky nakrájené papriky s
prolisovaným česnek. Vše restujeme asi 5 minut, poprášíme moukou, mletou paprikou a promícháme. Zalijeme vývarem a nebo vodou (bujón) a necháme dusit, až je zelenina měkká. Přidáme kukuřici. Rajčatové purée promícháme s protlakem
a vlijeme do polévky. Okořeníme solí, pepřem, nasekanou bazalkou a chvilku povaříme. Polévku ozdobíme na talíři zakysanou smetanou a bazalkou.

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Maďarská kukuřičná polévka

Recipe in English for our international fans: HUNGARIAN CORN SOUP

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.