Velká babiččina bábovka

Bábovka a pečící bábovková forma

Babiččina bábovka

450 g hrubé mouky
300 g krupicového cukru
250 g másla
250 ml mléka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
6 vajec
špetku soli
dále 2 lžíce hořkého kakaa + 5 lžic mléka

Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme hodně změklé máslo a opět vyšleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a přisypeme k žloutkové pěně, přilijeme mléko, které musí mít pokojovou teplotu a vyšleháme. Zvlášť vyšleháme bílky se špetkou soli a opatrně vmícháme do těsta. Velkou bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do formy nalijeme polovinu těsta, do druhé poloviny přimícháme 2 lžíce kakaa a 5 lžic mléka a nalijeme na světlé těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi hodinu. Po upečení necháme ve formě vychladit a vyklopíme.

Dobrou chuť přeje Andrea

babovkova_forma

Vybrat jiný recept na bábovku

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.