Ruský boršč

Ruský boršč

Ruský boršč

…podle pořadu „Kluci v akci“

250 g hovězí kližky
250 g hovězího předního s kostí
250 g vepřové plece
5 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
5 lístků bobkového listu
1 cibule
50 g mrkve
50 g celeru
50 g petržele
150 g hlávkového zelí
1 velká brambora
2 ks vařené červené řepy
400 g krájených rajčat (1 konzerva)
100 g slaniny (špeku)
2 PL sladké mleté papriky
1 citron (nebo vinný ocet)
1 kysaná smetana
sůl
pepř

1.Maso zalijeme dostatečným množstvím studené vody, cca 2,5 l, přidáme koření, osolíme a přivedeme k varu, plamen zmírníme na minimum a necháme táhnout (mírně pobublávat) asi dvě hodiny. Během varu sbíráme z hladiny polévky vzniklou pěnu.
2. Špek a zeleninu nakrájíme na kostičky.
Špek orestujeme, jakmile pustí tuk, přidáme zeleninu, orestujeme, přidáme konzervu krájených rajčat i se šťávou, ochutíme mletou paprikou a zarestujeme.
3. Z vývaru vyjmeme vařené maso, které nakrájíme na kostičky. Vývar přecedíme na zeleninu. Přidáme vařenou, na kostičky pokrájenou červenou řepou, společně provaříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou nebo trochou octa (já už ocet ani cit.šťávu nepřidávala)
4. Boršč podáváme s kysanou smetanou

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Ruský boršč

Andrea P.

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.