Perníčky s celozrnnou žitnou moukou

Perníčky s celozrnnou žitnou moukou

Perníčky s celozrnnou žitnou moukou

250 g celozrnné žitné mouky
250 g hladké mouky
5 lžic tekutého medu
100 g třtinového cukru
100 g změklého másla
100 g mletých vlašských ořechů
1 lžičku sody
2 lžičky koření do perníku
½ mleté skořice
2 vejce

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout – při pokojové teplotě. Těsto vyválíme, vykrajujeme menší tvary a dáme na plech s pečícím papírem. Polovinu perníčků potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme kouskem oříšku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C. po vychlazení slepíme například domácí meruňkovou marmeládou.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Perníčky s celozrnnou žitnou moukou

Andrea P.