Vdolečky s čerstvými borůvkami

Vdolečky s čerstvými borůvkami

Vdolečky s čerstvými borůvkami

přibližně 2- 2,5 hrnku mléka
1 kostka droždí
3 hrnky polohrubé mouky
1 vejce
1 lžíce cukru krystal
1 vanilkový cukr
špetka soli
olej na smažení

Borůvková směs:
vetší miska borůvek
1 lžíce solamylu
1/2 skleničky vody
2 lžíce cukru krystalu

kelímek zakysané smetany
na ozdobu maliny

Postup:
Uděláme si kvásek
mléko, trochu cukru, soli a kvasnice necháme vzejít

Do velké mísy nasypeme mouku, cukry, vejce, vykynutý kvásek, zbytek mléka a promícháme, až vznikne hustší těsto. Mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Borůvky omyjeme, dáme do hrnce, posypeme cukrem a ohřejeme na ohni. Ve skleničce rozmícháme solamyl s vodou a vlijeme na borůvky, necháme přejít varem a vypneme.
Na rozpáleném oleji smažíme vdolečky z obou stran. Na vdolečky naneseme zakysanou smetanu, borůvkovou směs a nakonec ozdobíme malinou.

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:  Vdolečky s čerstvými borůvkami

Recipe in English for our international fans: DONUTS WITH FRESH BLUEBERRIES

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.