Pečená vepřová plec, listový špenát a bramborový knedlík

Pečená vepřová plec, listový špenát a bramborový knedlík

Pečená vepřová plec, listový špenát a bramborový knedlík

Maso:
Vepřovou plec (může se přidat i bůček) nakrájíme na kostky, posypeme kmínem, osolíme, přidáme na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme chvilku odležet – než se nám nahřeje trouba. Podlijeme trochu vodou a pečeme na 220°C asi hodinu přiklopené a pak bez poklopu dozlatova.

Špenát:
Na trošce oleje si zpěníme cibulku, přidáme najemno nastrouhaný česnek, pak nakrájený listový špenát (čerstvý nebo mražený) a chvilku dusíme. Pak osolíme a můžeme přidat trochu smetany. Necháme projít varem a podáváme.

Bramborový knedlík: odkaz ZDE (klikněte na „ZDE“)

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečená vepřová plec, listový špenát a bramborový knedlík