5 filetu z pangasia
5-7 větších mrkví
2 lžíce másla
sůl, pepř
150 ml vývaru
1 smetanu
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce hořčice
1 svazek petrželky
Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a na másle osmahneme. Okořeníme a dusíme asi 5 minut. Zalijeme vývarem, přidáme nadrobno posekanou petrželku. Do hrníčku si nalijeme smetanou, do které jsme dali 1 lžíci hladké mouky a pořádně rozkvedláme a vlijeme na mrkev, přidáme 1 lžíci hořčice a necháme chvilku povařit.
Filety pangasia omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Do zapékacího pekáčku nalijeme omáčku s mrkví, na ní položíme rybu a povrch zalijeme zbylou omáčkou s mrkví. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 180 stupňů přibližně cca 30 minut.
Podáváme s těstovinami a ozdobíme zbylou petrželkou.
Přeji dobrou chuť! ..Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Zapečená ryba s mrkví a smetanou
Recipe in English for our international fans: BAKED FISH WITH CARROTS