250 g čerstvé brusinky
200 ml vody
200 g cukru krupice
2 ks hřebíčku
1/2 lžičky citronové kůry
Čerstvé bobule brusinek umyjeme pod tekoucí vodou.
V kastrolu promícháme vodu s cukrem a přivedeme k varu. Do vroucího cukerného roztoku nasypeme brusinky a vaříme na mírném ohni, dokud bobule nepopraskají. Přidáme kůru a hřebíčky. Marmeládu vaříme za občasného míchání a necháme probublávat asi cca 15 minut do zhoustnutí. Ještě teplou marmeládu přendáme do sklenice a uzavřeme.
Marmeládu podáváme jako přílohu ke sladkým moučníkům, k masu, omáčkám a nebo na chleba s máslem.
Přeji dobrou chuť! ..Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Marmeláda z čerstvých brusinek