Karlovarský knedlík

Každý rok se v Karlových Varech koná Karlovarský Knedlík Fest. A ano, soutěží se o nejlepší knedlík. Tento letos vyhrál a jeho autorkou je paní Jitka Krotká. My ho vyzkoušeli a můžeme doporučit.

Ingredience:

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

10 rohlíků
špetka soli
petrželka (nebo libeček)
1/2 l mléka
3 vejce
2 větší cibule

Rohlíky se nakrájí na kostičky, posypou solí a okoření petrželi čí libečkem:
Mezitím si připravíme cibulku, nakrájenou na drobno, usmažíme na másle do zlatova a přidáme do vznikajícího těsta.
V půl litru mléka ušleháme vejce s trochou soli a přidáme k rohlíkům. Hmota se důkladně promíchá a nechá odpočívat dvacet minut.
Připravíme si potravinářskou fólii, vytvarujeme knedlík a zabalíme do fólie.
Vaříme ve vroucí vodě po dobu cca 30minut.

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Karlovarský knedlík

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Příspěvek byl publikován v rubrice Přílohy a jeho autorem je Markéta Lachmanová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.