250 ml rýže
500 ml vody
1 cibule
1/2 vrchovatě lžičky kurkumy
olej
koření, sůl, pepř
maso (podle výběru- kuřecí, vepřové, krůtí..)
koření na maso
oříšky – podle výběru
hrstka nasekané pažitky
petrželka na ozdobu
V hrnci osmahneme cibuli na kostičky dozlatova, přimícháme opláchnutou rýži, podlijeme vodou, okořeníme, přidáme koření kurkuma a uvaříme do měkka (20 minut).
Mezitím opláchneme maso a nakrájíme je na malé kousky. Okořeníme a zprudka opékáme že všech stran.
Hotové měkké maso přidáme k rýži. Nasucho opražíme oříšky (pistácie, kešu, loupané mandle), kdo má rád může přidat i rozinky. Posypeme oříšky rýži a nasekanou pažitkou, ozdobíme petrželkou.
Přeji dobrou chuť! ..Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Maso s rýží a oříšky
Recipe in English for our international fans: MEAT WITH RICE AND NUTS