300 g brambor
300 g krup (střední)
200 g mrkve
50 g celeru
50 g petržele
Hrst sušených hub
1 cibule
2-3 stroužky česneku
2-3 lžíce sádla
Libeček
1 lžička drceného kmínu
Sůl, pepř
Lžíci majoránky, petrželovou nať
Kroupy propláchneme vodou, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme do poloměkka. Pak kroupy zcedíme, dáme novou vroucí vodu a přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, cibuli, libeček, předem namočené a pokrájené houby, osolíme, opepříme, přidáme sádlo, kmín a vaříme. Asi po 10ti minutách přidáme nakrájené brambory a najemno nastrouhaný česnek a vaříme doměkka. Na závěr dle potřeby přisolíme a ochutíme majoránkou a nasekanou petrželovou natí a už nevaříme.
Polévka je hustá – velice vydatná
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Farmářská bramboračka