
Podzimní krkovička
…krkovička s jablky, cibulí a rozmarýnem
6 plátků krkovice (může být i jiné maso)
2 cibule
2 jablka
2 větvičky rozmarýnu
čerstvě mletý pepř čtyř barev
sůl
Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a nasucho opečeme rychle z obou stran na dobré pánvi. Maso naskládáme do pekáčku, na to nakrájenou cibuli, jablka a rozmarýn. Do pánve, kde se opékalo maso, nalijeme trochu vody a tou pak podlijeme maso. Zapékáme v troubě na 220°C asi 40 minut.
Bramborovo-dýňové pyré
1 kg brambor
½ kg dýně hokaido
sůl
100 g másla
150 – 200 mléka
Dýni pouze vydlabeme, odřízneme stopku a nakrájíme na malé kostičky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme spolu s dýní v osolené vodě hodně doměkka. Vodu scedíme a vše pomocí šťouchadla nebo hnětače rozmačkáme. Přidáme máslo a opět mačkáme. Přidáváme postupně horké mléko a šleháme šlehačem v hladkou kaši. Podle chuti osolíme.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Podzimní krkovička