Sterilované kapie nebo papriky

Sterilované kapie nebo papriky

Sterilované kapie nebo papriky

Suroviny na 1 zavařovací hrnec = 15 velkých sklenic

4-5 kg paprik

Nálev vaříme 15 minut:
4 l vody
1 l octa
½ kg cukru
200 g soli
30 g hořčičných semínek
20 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
5 bobkových listů

Dále (do každé sklenice): 2 lžíce slunečnicového oleje a můžeme přidat feferonku

Papriky umyjeme, ukrojíme stopku, zbavíme semínek a nakrájíme na požadovanou velikost (proužky, kostky, nudličky atd.). Naskládáme do sklenic, přidáme 2 lžíce oleje a feferonku (celou nebo kousek, ale nemusí být žádná). Zalijeme přecezeným nálevem, otřeme okraje sklenice mokrým hadříkem, zavíčkujeme a sterilizujeme na 90°C 20 minut.

Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Sterilované kapie nebo papriky

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]