Kečup z rajčat, dýně a červené řepy

Kečup z rajčat, dýně a červené řepy

Kečup z rajčat, dýně a červené řepy

3 kg rajčat
2 kg dýně hokaido
½ kg červené řepy
4 větší jablka
3 větší cibule
200 ml octa
3 zarovnané lžíce soli
½ lžičky pepře
10 ks hřebíčku
6 ks nového koření
3 lžičky sladké papriky
2 lžičky mleté skořice
Dle chuti chilli papričku
200-300 g cukru (podle kyselosti rajčat – podle chuti)

Řepu oloupeme, nastrouháme nahrubo, podlijeme vodou (asi 200ml) a dusíme 30 minut. Nakrájíme rajčata, cibuli, oloupaná jablka, semen zabavenou dýni a přidáme k řepě. Přidáme koření, sůl, ocet, dle chuti chilli papričku a vaříme asi hodinu. Pak vše rozmixujeme, přepasírujeme, přidáme cukr a necháme projít varem. Vroucí naplníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru na 5 minut, aby „chytlo“ víčko.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kečup z rajčat, dýně a červené řepy

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 2]