Pudinková bublanina

Pudinková bublanina

Pudinková bublanina

Těsto:
120 g hladké mouky
120 g krupicového cukru
6 vajec
6 lžic oleje
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva

Pudink:
1 kakaový pudinkový prášek
½ l mléka
4 lžíce cukru

Na ozdobu:
400 g zakysané smetany + 2 vanilkové cukry

Nejprve si uvaříme pudink podle návodu a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme těsto:
vyšleháme vejce, cukr, vanilkový cukr a olej do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto dáváme se lžící vychlazený pudink a vložíme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme na 170°C asi 30 minut.
Vychlazený koláč potřeme zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem.
Dále můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, kakaem nebo čokoládovou polevou.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pudinková bublanina

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.