Babiččina podmáslanka

Babiččina podmaslanka

Babiččina podmáslanka

1 l podmáslí
4 menší brambory
1 vejce
trochu hladké mouky
4 stroužky česneku
svazek čerstvého kopru
koření: kmín, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl
kousek másla
(ocet)

Postup:
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky, dáme do vařící vody, přidáme koření a vaříme do poloměkka. Mezitím si dáme do většího hrníčku trochu mouky, trochu podmáslí a syrové vejce, nasekaný kopr, rozkvedláme a za stálého míchání
přiléváme k bramborům. Přidáme zbytek podmáslí a prolisovaný česnek. Stále mícháme, dokud polévka nezačne vařit. Odstavíme, přidáme kousek másla,
promícháme a podle chuti dosolíme a můžete dochutit octem.

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Babiččina podmaslanka

ENG: grandmas-buttermilk-soup

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.