…něco ze slovenské kuchyně …kdo má rád smetanovou koprovou omáčku, tak mu toto jídlo může chutnat 😉 …ale kopr se dá i vynechat 😉
1 tykev (dá se nahradit např. žlutou případně zelenou cuketou)
50 g másla
250 ml smetany 33%
1 lžíci hladké mouky
Sůl, bílý mletý pepř
Kopr (kdo nemá rád, může vynechat)
Na dochucení cukr a ocet
V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou, semínek zbavenou, nastrouhanou tykev, podle potřeby přidáme trochu vody, osolíme, opepříme a podusíme – stačí cca 15 minut. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Pak přidáme najemno nasekaný kopr, dochutíme octem a případně cukrem.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Tekvicový prívarok (tykvová omáčka)