Dýňová indická polévka

Dýňová indická polévka

Dýňová indická polévka

1 kg dýně Hokaido
300 g mrkve
400 g brambor
2 velká rajčata
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžičku směsi koření „Indické kari“
1 lžičku směsi koření „Garam masala“
80 ml olivového oleje
Bílý jogurt (může se přidat během vaření do polévky nebo až na talíř na dochucení a na ozdobu)
Sůl

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni (Hokaido neloupáme, jen zbavíme semínek) a orestujeme. Přidáme ostatní pokrájené suroviny, koření, sůl, zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme do změknutí asi hodinu. Polévku rozmixujeme a podáváme.

Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Dýňová indická polévka