Zapečené („Francouzské“) brambory

Zapečené („Francouzské“) brambory

Zapečené („Francouzské“) brambory

2 kg brambor
1 větší cibuli
150 g šunkového salámu
1 klobásu
Slunečnicový olej nebo sádlo
Sůl, pepř, celý kmín, vegeta
2 vejce
100 ml mléka

Zapečené („Francouzské“) brambory 2

Zapečené („Francouzské“) brambory 2

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a opečeme na tuku mírně dohněda. Přidáme nakrájené uzeniny a opečeme, přidáme na plátky nakrájené syrové brambory, osolíme a okořeníme. Vše promícháme a dáme péct přikryté do trouby asi na 20 – 30 min (při teplotě 200 °C) . Téměř hotové brambory zalijeme v mléce rozšlehanými, osolenými vejci a dopečeme odkryté asi 10 – 15 min.
Podáváme se zeleninovým salátem, sterilovanou okurkou nebo s rychlokvaškou

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Zapečené („Francouzské“) brambory

Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.