500 g polohrubé mouky
200 ml vlažného mléka
2 vejce
špetka soli
1 lžíce krupicového cukru
1 lžíce rozehřátého másla
½ kostky čerstvého droždí
Zaděláme těsto, které se nelepí – dle potřeby přidáme mouku nebo mléko a necháme kynout 30 minut. Poté těsto rozválíme, nakrájíme na 20-30 čtverečků. Na každý kousek těsta položíme celou nebo půl meruňky (podle velikosti), zabalíme a necháme ještě 15 minut kynout. Knedlíky vkládáme do mírně osolené vroucí vody a vaříme 15-20 minut dle velikosti knedlíků. Po vyjmutí propíchneme špejlí, aby vyšla pára. Podáváme dle chuti s moučkovým cukrem, skořicí, mákem nebo tvarohem a polijeme rozpuštěným máslem.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynuté meruňkové knedlíky
Máme více receptů na: ovocné knedlíky