Na 2 záviny:
2 pláty listového těsta …já si udělala domácí „PIVNÍ TĚSTO“ (recept se zobrazí po kliknutí ZDE …stačila jedna dávka)
500 g čerstvého listového špenátu
1 svazek medvědího česneku (asi 50 g)
2 vejce
200 g tvrdého sýru
200 g šunky
sůl
1 cibule
trochu rostlinného oleje
vejce na potření
sezamová a lněná semínka na posypání
umytý špenát i listy medvědího česneku umyjeme. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme špenát a medvědí česnek a chvilinku podusíme – jen než „spadne“ a necháme vychladit.
Pak přidáme najemno nastrouhaný sýr, vejce, osolíme a promícháme. Rozválené těsto potřeme do půlky rozšlehaným vajíčkem. Poklademe na nepotřenou polovinu šunku na kterou navrstvíme špenátovou směs a srolujeme dle fotonávodu – nejprve ohneme kraje a pak srolujeme – začínáme stranou kde je náplň. Závin přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, dle chuti posypeme semínky a ostrým nožem povrch nařežeme.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Závin se špenátem a medvědím česnekem
Ostatní: Štrůdlové recepty