-dovolila jsem se jí nazvat „Šumavskou“ neb byla vařená ze Šumavských hub 😉
Houby (sušené je třeba předem namočit), zelenina (mrkev, petržel, celer, květák, brokolice, zelené fazolky, kedlubna, hrášek, kukuřice, pórek, česnek a na vyvaření celou cibule (pak vyndám), paprika, rajče, sůl, pepř, mletý kmín, brambory, majoránka, petrželová nať, pažitka
Na zahuštění jíšku z másla nebo sádla a hladké mouky a jemné ovesné vločky s klíčky.
Na dochucení můžeme použít např. PODRAVKU NATUR – je z přírodních surovin, s mořskou solí, bez glutamátu, bez lepku, bez „éček“ a obsahuje 9 druhů zeleniny …doporučuji vyzkoušet 😉
Houby a zeleninu nakrájíme na malé kousky, přidáme sůl, pepř, kmín a vaříme do poloměkka. Pak přidáme nakrájené brambory a po chvilce zahustíme jíškou a vločkami – jíšku dám spíš pro chuť a dohustím vločkami, aby to bylo zdravější 😉 nakonec přidáme majoránku a petrželku a pažitku.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Šumavská bramboračka

bramboračka