Medvědí česnek je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C. doporučuje se při jarních očistných kúrách, snižuje krevní tlak a podporuje trávení. Pokud si ho sami nepěstujete na zahradě, najdete ho v lese na vlhkých a stinných místech. Sbírá se od konce března do poloviny května. POZOR nesplést si s listy konvalinky – jsou jedovaté! Medvědí česnek po promnutí voní po česneku.
250 g měkkého tvarohu
250 g tvrdého tvarohu „hrudkujícího“
sůl (cca ½ lžičky)
medvědí česnek (cca 50 g)
Nejprve rozmícháme měkký tvaroh se solí. Přidáme nadrobený případně nahrubo nastrouhaný tvrdý tvaroh a najemno nakrájený medvědí česnek. Promícháme a necháme chvilku uležet.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pomazánka s medvědím česnekem